Els nostres cursos de creació artesanal al vostre abast

A Cerusa us oferim cursos de creació artesanal a Granollers. En els nostres cursos els alumnes descobriran altres formes d’enquadernació i coneixeran nous materials, eines i tècniques que els hi serviran per elaborar els seus propis projectes.

Tots els cursos estan pensats per a aprendre de manera didàctica i per a diferents franges d’edat. El material del taller està inclòs en el preu del curs i l’alumne s’emportarà a casa la llibreta elaborada en cada taller.

Per altra banda, també podeu sol·licitar l’organització de cursos grupals fora del nostre taller. Només heu de posar-vos en contacte amb nosaltres i fer-nos saber la vostra proposta. A partir d’aquí, nosaltres ens encarreguem d’adaptar-la a les vostres necessitats.


Enquadernació copta

Data: diumenge 14 de març i diumenge 19 de desembre

De 10.30 a 14h (3.30h)

Preu: 45€

Vine al taller de Cerusa a descobrir tots els secrets de l’enquadernació Copta i aprèn a elaborar un dels cosits més antics que es coneixen.

Una llibreta ideal per dibuixar i il·lustrar, ja què permet una obertura de 180º.

L’enquadernació copta pot considerar-se la primera enquadernació pròpiament dita, havent-se trobat exemplars que daten del segle II a. C. a Egipte, la majoria sobre temes religiosos i bíblics. Està feta mitjançant fulles de papir o vitel·la unides amb costura de cadeneta sense nervis i protegides amb tapes gruixudes de papir o fusta subjectes amb la mateixa costura. No s’utilitza adhesiu per a assegurar la unió dels quadernets, la qual cosa fa que el llom sigui molt flexible i que es puguin unir una gran quantitat de fulls.

taller enquadernació flexible cerusa

TALLER ENQUADERNACIÓ FLEXIBLE

Data: diumenge 11 d’abril.

De 10.30 a 13.30h (3h)

Preu: 40€

Vine al taller de Cerusa i aprèn a elaborar la teva llibreta artesanal de tapa tova estampada a mà.

Durant aquest taller t’iniciaràs al món de l’enquadernació i realitzarem tres llibretes de petit format d’un quadernet amb tapes flexibles i cosit lateral entrellaçat que decorarem amb diferents estampacions en linòli.

taller iniciació a l'enquadernació japonesa

TALLER INICIACIÓ A L’ENQUADERNACIÓ JAPONESA

Data: diumenge 9 de maig.

De 10.30 a 14h (3.30h)

Preu: 45€

Vine al taller de Cerusa i introdueix-te al món de l’enquadernació japonesa aprenent dos tipus de cosit japonès amb nosaltres i descobreix totes les possibilitats que et permet aquest cosit.

L’enquadernació japonesa és una tècnica molt característica per enquadernar llibretes, llibres i àlbums. Es tracta d’una enquadernació sense llom on les fulles interiors estan unides a les tapes mitjançant fils/cordes. En passar els fils a través dels forats que traspassen les tapes i els fulls interiors, es van generant uns preciosos i singulars patrons geomètrics. 

taller mini enquadernació cerusa

TALLER MINI ENQUADERNACIÓ

Data: diumenge 13 de juny

De 10.30 a 14h (3.30h)

Preu: 45€

Vine al taller de Cerusa i aprèn a realitzar una mini enquadernació amb cosit de cadeneta i tapes de pell en format de clauer per poder portar-la sempre amb tu.

Sovint s’utilitza en l’enquadernació copta però també s’utilitza en altres tipus d’enquadernacions com ara a l’enquadernació amb nervis o a l’enquadernació amb costura francesa.

En aquest taller aprendràs a realitzar la puntada en cadeneta en una mini llibreta amb tapes de pell flexible amb solapa que podràs emportar-te sempre amb tu.

taller llibreta de viatge

TALLER LLIBRETA DE VIATGE

Data: diumenge 11 de juliol

De 10.30 a 14h (3.30h)

Preu: 50€

Vine al taller de Cerusa i crea la teva pròpia llibreta de viatge amb solapa i tapes de pell flexible amb cosit de punta llarga.

Anomenada així per les puntades llargues visibles en el llom.

L’enquadernació amb cosit de punta llarga  consisteix a cosir els quadernets directament a través del material de les tapes, en aquest cas pell.

És un cosit molt antic que es va utilitzar molt durant l’edat mitjana fins al segle XVI.

TALLER ENQUADERNACIÓ JAPONESA “ASA NO HA TOJI” cerusa

TALLER ENQUADERNACIÓ JAPONESA “ASA NO HA TOJI”

Data: diumenge 12 de setembre

De 10.30 a 14h (3.30h)

Preu: 45€

Vine al taller de Cerusa i aprèn a realitzar el cosit japonès Asa no ha toji conegut també com a cosit de fulla de llança.

L’enquadernació japonesa és una tècnica molt característica per enquadernar llibretes, llibres i àlbums.

Es tracta d’una enquadernació sense llom on les fulles interiors estan unides a les tapes mitjançant fils/cordes.

En passar els fils a través dels forats que traspassen les tapes i els fulls interiors, es van generant uns preciosos i singulars patrons geomètrics. 

TALLER ENQUADERNACIÓ JAPONESA “KIKKO TOJI”  cerusa

TALLER ENQUADERNACIÓ JAPONESA “KIKKO TOJI”

Data: diumenge 10 d’octubre

De 10.30 a 14h (3.30h)

Preu: 45€

Vine al taller de Cerusa i aprèn a realitzar el cosit japonès Kikko Toji conegut també com a cosit de closca de tortuga.

L’enquadernació japonesa és una tècnica molt característica per enquadernar llibretes, llibres i àlbums.

Es tracta d’una enquadernació sense llom on les fulles interiors estan unides a les tapes mitjançant fils/cordes.

En passar els fils a través dels forats que traspassen les tapes i els fulls interiors, es van generant uns preciosos i singulars patrons geomètrics. 

taller enquadernació amb cosit escapulari

TALLER ENQUADERNACIÓ AMB COSIT ESCAPULARI

Data: diumenge 14 de novembre

De 10.30 a 14h (3.30h)

Preu: 50€

Vine al taller de Cerusa i aprèn a realitzar una enquadernació amb cosit escapulari amb llom vist i tapes de fusta.

El cosit escapulari o costura creuada francesa, és un cosit molt utilitzat a l’enquadernació, ja que permet una major àrea de moviment i ofereix una enquadernació resident i duradora.

S’acostuma a realitzar amb sis forats en cadeneta als extrems i dues puntades llargues al centre que es van encadenant d’un quadernet a l’altre.

És un tipus de cosit utilitzat habitualment per llibres prims.