El taller de Cerusa està format per un equip de professionals especialitzats en el tractament de diferents suports i tècniques. És a dir, la nostra formació ens capacita per tractar de forma singular cada una de les obres que ens arriben, independentment de la seva tipologia i composició.

La idea del taller de restauració de Cerusa va néixer ja en els nostres anys d’estudiants del Grau en Conservació-Restauració de Béns Culturals a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Allà ens vam conèixer, vam compartir experiències i vam demostrar interès per diferents especialitats.

Després d’uns anys treballant pel nostre compte en l’àmbit del patrimoni, col·laborant amb diverses institucions i ampliant la nostra formació, finalment, el 2018, va arribar el moment d’iniciar el projecte de Cerusa.

Mitjançant el nostre projecte, esperem, no només contribuir a la conservació de la nostra herència patrimonial, sinó també ajudar a valorar tots els béns culturals independentment de la seva procedència, autoria o valor econòmic. També creiem en la importància de fer difusió de la nostra feina per tal de fer visible la nostra professió.

Un equip de professionals especialitzats

Equip de professionals especialitzats: la Clàudia Ayats és la nostra especialista en restauració d'arts decoratives.

Clàudia Ayats

Graduada en Conservació-Restauració de béns Culturals per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i amb un Màster de Gestió Cultural per la Universitat Oberta de Catalunya. La Clàudia és la nostra especialista en restauració d’arts decoratives, peces arqueològiques i d’elements metàl·lics. Abans d’iniciar el projecte de Cerusa, va passar per diferents centres i institucions culturals, entre elles el Museu Marítim de Barcelona. També ha participat en campanyes arqueològiques, col·laborant amb el “Consorcio de la Ciudad Monumental de Mérida”.

Equip de professionals especialitzats: la Marta Adillón és la nostra especialista en restauració de pintura.

Marta Adillón

Graduada en Conservació-Restauració de béns Culturals per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i amb un Màster en Anàlisis i Gestió del Patrimoni Artístic per la Universitat autònoma de Barcelona. La Marta és la nostra especialista en restauració de pintura sobre tela i fusta i d’obra gràfica. Abans d’iniciar el projecte de Cerusa, va estar a diferents centres i institucions culturals, com ara el Museu de la Ciència i la Tècnica i el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa.

Els nostres col·laboradors

Emmarcat amb materials de conservació preventiva per Marcart

Marcart

MarcArt és una botiga/taller dedicada al món de l’emmarcació que compta amb experiència en el sector des de l’any 1999.
Donem servei tant als particulars com a entitats públiques, galeries d’art, artistes pintors, decoradors i col·leccionistes privats.
Tenim una gran varietat de motllures tant nacionals com d’importació, que destaquen per la seva qualitat i disseny.
Som especialistes en muntatges amb fusta natural sense tractar de faig, maple, roure, cirerer, feixa,…
També comptem amb servei de restauració d’obra pictòrica, gràfica i escultòrica.
L’horari es de Dilluns a Divendres de 9.30 a 13 i de 16 a 19.30, Dissabtes de 10 a 13, tarda tancat.