Restauració d’un arbre genealògic

Arbre geneològic abans de la restauració

Avui us volem parlar de la restauració d’un arbre genealògic, concretament el de la família Calderó, l’arbre es remunta al 1588 amb la unió de D. Domingo Calderó i Dª Blanca Balexa i arriba al 1917 amb el naixement de Dª Josefina Ana Maria. Avui us volem explicar la història amagada darrera aquest arbre genealògic. Hem d’anar fins el dia 17 de juliol de 1936, quan la família Calderó va decidir enterrar el seu arbre genealògic amb altres objectes de valor a l’interior d’una llauna en un indret de la població d’Alella. Anys més tard, a l’acabar la Guerra Civil l’any 1939, la família va poder tornar a casa, i van desenterrar els objectes del seu amagatall. Ara i després de tants anys, s’ha restaurat unificant tots els fragments i estabilitzant la peça.

Fitxa de la restauració d’un arbre genealògic

Títol: “Arbre genealògic de la família Calderó”.

Propietari: particular.

Objecte: obra gràfica.

Autor: anònim.

Datació: primera meitat del s.XX.

Examen organolèptic/degradacions: l’arbre genealògic es troba en un mal estat de conservació. Tot i que no presenta cap degradació en actiu, el document presenta degradacions per fongs, brutícia superficial i incrustada, acidificació, pèrdues, i desmembrament del suport.

Totes aquestes degradacions han provocat una greu debilitació del suport, al qual al tacte gairebé es desfà i es fragmenta a petits trossos dificultant la manipulació i restauració d’aquest i perjudicant els elements sustentats.

A més, el document ha patit una greu mutilació i pèrdua de suport que ha fet que quedés separat en tres fragments.

També presenta una restauració que caldria modificar ja que ha perdut la seva funció. Es tracta d’una reintegració localitzada a la part superior del document que uneix els dos fragments superiors.

Tractaments de restauració: desinfecció amb solució hidroalcohòlica , neteja en sec amb goma, paletina i bisturí, neteja en humit per eliminar elements acidificants del suport, laminació, consolidació i reintegració del suport per tal de reconstruir el document, sistema d’emmagatzematge amb carpeta de conservació.

Us ha agradat el nostre article sobre la restauració d’un arbre genealògic? També esteu interessants en els altres serveis que oferim? Conegueu-ne més.

Tags: No tags

Comments are closed.